Zoeken
  • zeeuwsepixsels

Ringen van Kerkuilen

Bijgewerkt op: 12 jun. 2019

Op 6 Juni gingen we op om aanwezig te zijn bij het ringen van enkele Kerkuilen

Het gaat goed met de Kerkuilen, dat is wat we horen van de deskundige welke de jonge uilen niet alleen een ring geeft, maar ook gelijk de conditie controleert.

Als er veel muizen zijn dan profiteert de Kerkuil daar zeker van, in de meeste nestkasten vinden we dan ook 4 a 5 jongen !Dank aan vrijwilligers, Voor de Kerkuilen en ook Steenuilen zijn het de enthousiaste vrijwilligers van diverse vogelwerkgroepen, zoals hier die van de Knnv Afdeling Bevelanden die voor deze vogels nestkasten ophangen. En met succes, in veel van deze nestkasten is het gepiep van kerngezonde uilen te horen....


De kerkuil is een bewoner van deze nestkasten liefst in de buurt van open landschappen, De nestkasten hangen vaak in oudere gebouwen zoals in een schuur. Daar heeft hij rustige, donkere schuilhoekjes als roestplaats voor overdag. Kerkuilen leiden een teruggetrokken leven en worden als het donker is actief om in het open veld te jagen op vooral veldmuizen. Kerkuilen zijn in het algemeen plaatstrouw en vormen een koppel voor het leven, zo is ook te horen aan de reacties "deze kast is al jaren bewoond" .....Goed om te horen dus !
15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven