Zoeken
  • zeeuwsepixsels

Foto van de week:

In deze serie kijken we mee door de lens van Paul Begijn, fotograaf in hart en nieren en natuurlijk met een hart voor onze prachtige natuur.

Bent u na het lezen geïnspireerd, ga dan zeker op pad met of zonder camera, want de mooiste momenten zijn toch de herinneringen die je voor altijd onthoud....."Ik heb er maar meteen een thema aan verbonden"aldus Paul: 'paars', verwijzend naar de prachtige heide die in onze natuurgebieden paars kleuren deze tijd van het jaar.


Voor mij altijd een extra motivatie om vroeg uit de veren te gaan. 

Ik ben niet gebonden aan een bepaald gebied en heb er heel wat kilometers voor over om de mooiste plekjes vast te leggen. Daarbij maak ik graag gebruik van de verschillende seizoenen, die allemaal hun eigen charmes hebben.


De heide komt voor mij het mooiste tot z'n recht als er een mystieke sfeer heerst, mist. Daarvoor houd ik verschillende weersites in de gaten om het moment van opnemen goed te plannen. Het gebeurt zelden dat ik op een locatie kom waar op dat moment geen mist hangt. Een zorgvuldige voorbereiding is dus essentieel.


Een extra mooie bijvangst is als er nog wolkenvelden aan de hemel hangen die verkleuren tijdens de zonsopkomst. Het geeft extra spanning aan de foto. Bij voorkeur kies ik voor een laag standpunt om de heide eruit te laten springen.
Met het aanbreken van de herfst staat er voor mij een mooie periode voor de deur waar ik als fotograaf erg van kan genieten. Voordeel is ook dat de zon een stukje later opkomt ;)


Onze dank gaat uit naar Paul voor het maken en delen van deze prachtige plaatjes want zo kunnen wij ze wel noemen.....Natuurlijk hopen we dat we nog vaker mee mogen kijken door de lens van Paul Begijn !


Mail ons ook uw foto's en verhaal en laat anderen genieten van de mooie momenten....

Mail naar: zeeuwsepixsels@gmail.com

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven