Zoeken
  • zeeuwsepixsels

De Steenuil vecht voor zijn recht...

Bijgewerkt op: 14 jul. 2019

De Steenuil vecht voor zijn recht, zijn recht om te bestaan..

Door de aanleg van woningen, asfalt en steeds verder oprukkende industrie is er voor de steenuil steeds minder ruimte. Minder ruimte om te jagen en minder ruimte om te broeden.

Kijken we naar Zeeuws-Vlaanderen dan zijn er nog maar 300 paar over.

Volgens Alex de Smet, regiocoördinator van het Steenuilen overleg Nederland is het van belang om meer nestkasten te plaatsen op geschikte locaties in Zeeuws-Vlaanderen. De afgelopen 15 jaar heeft hij de populatie met 25% zien verminderen.....

In 2007 leefden er op Schouwen-Duiveland slechts 3 paartjes en op Walcheren maar 1 broedpaartje.


Een fonds voor de Steenuil,

Dankzij subsidie van de Provincie Zeeland kwamen er maatregelen en werden er op geschikte locaties nestkasten opgehangen, zo kon de Steenuil zich langzaam herstellen.

In Zuid-Beveland kon de populatie zo met 50% groeien en leven er nu ongeveer 100 paar.

Helaas is de subsidie in 2015 gestopt, er is vervolgens door enthousiaste Steenuil-vrienden een fonds opgericht.


Dit fonds, welke het Zeeuwse Steenuilen fonds heet stelt zich ten doel om geld in te zamelen om daarmee de populaties van deze Uil te beschermen. Met dit geld doet het fonds ook onderzoek naar het gedrag van de Steenuilen.

Het zijn ook de enthousiaste vrijwilligers van dit fonds welke nestkasten maken, ophangen en onderhouden. en daar profiteert dit kleine Uiltje van !Meer informatie over dit fonds kunt u vinden op: www.zeeuwssteenuilfonds.nl

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven