Zoeken
  • zeeuwsepixsels

Eerste kuiken geboren...

Bijgewerkt op: 6 jun. 2019

Geboorte nieuws !! De Gemeente Middelburg heeft ons medegedeeld dat de broedende Slechtvalken op de toren van Middelburg de "Lange Jan" een kuiken hebben van nu 12 dagen oud.


Niet vlaggen, Eerder in April heeft de Provincie Zeeland aan de Gemeente gevraagd om niet te vlaggen met koningsdag en 4 en 5 Mei. Hier is gehoor aan gegeven en de vogels hebben dus ongestoord kunnen broeden.


Blij met 1 kuiken, Hoewel er van de 4 aanwezige eieren maar 1 kuiken is spreekt de Gemeente van een succes en is men terecht blij. Bij een eerdere controle bleek 1 ei niet meer te kunnen uitkomen en waren er twee verdwenen...Foto: Bas de Maat Kuiken Slechtvalk 12 dagen oud...


Niet zeldzaam, Met 200 broedparen in Nederland is de Slechtvalk niet zeldzaam, maar broeden op een toren binnen de stadsgrenzen komt niet meer zoveel voor...

Ook onze felicitaties gaan uit naar de Gemeente en natuurlijk ook onze dank voor de medewerking om deze vogels hun rust te gunnen.


Op 5 Juni is het zover,

De jonge Slechtvalk heeft een ring gekregen, niet alleen gingen deskundige hoog de toren van Middelburg voor het ringen, ze keken tevens naar de conditie van het kuiken.

En deze bleek in top conditie te zijn, goed nieuws dus !

Voor publiek is het niet mogelijk om zelf een kijkje te nemen op de toren de "Lange Jan".Kijk live mee:

Meer dan een miljoen unieke bezoekers volgen elk jaar het liefdes- en familieleven in vogelnesten via de webcams van Beleef de Lente.


Neem zelf een kijkje en volg de Slechtvalken !

https://www.vogelbescherming.nl/ontdek-vogels/kennis-over-vogels/vogelgids/vogel/slechtvalk

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven